KESÄ / KARHUN -KUVAUSRETKET
(1.5 - 15.8.)
Kun karhut ovat heränneet talviuniltaan ja lumipeite sulaa, alkaa myös Hossan Karhujen karhunkatselu sesonki. Karhusafarilla valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa:
- Iltakoju (klo 17.00 – 22.00) tai
- Yökoju (klo 17.00 – 7.00)
Molemmat ovat luontovalokuvaukselle loistavia vaihtoehtoja, sillä Hossan suurpedot ja monet muut eläimet liikkuvat pääsääntöisesti näinä aamu- ja iltahämärän tunteina. Huom! Vallitsevan koronatilanteen aikana otamme kojuun vain yhden seurueen kerrallaan.
TALVI / KOTKAN -KUVAUSRETKET
(1.11. – 30.4.)
Ensilumen sataessa Hossaan, on moni horrostava eläin jo talvipesänsä valmistellut. Silloin kuvauskojuissa alkaa talvisten eläinten kuvaus, joista uljaimpina ovat maa- ja merikotkat. Kotkasafarilla on mahdollisuus päästä näkemään ja valokuvaamaan kotkan lisäksi myös muita lumella liikkujia mm. kettuja ja ahmoja.
Kotkankuvausretket järjestetään päivisin klo 09.00-15.00
HOSSAN KUVAUSKOJUJEN YMPÄRISTÖ JA LUONTO
Karhunkatselu-alueena on metsien ympäröimä suoalue. Alueella on liikkunut niin karhuja, kuin ihmisiä vuosisatojen ajan. Tästä kertovat mm. lukuisat muinaiset asuinpaikkalöydökset. Ympäristö koostuu pienien jokien, lampien ja järvien mosaaikista, sekä luonnonsuojelualueista. Alueen helmi on Hossan kansallispuisto, jossa sijaitsee eräät viimeisistä laajoista ikimetsien alueista ja eräät Suomen merkittävimmistä kalliomaalauksista. Etäisyyksiä:
- Kuusamo 75 km
- Kuhmo 85 km
- Helsinki 640 km
Luontokuvausretket ovat jännittävä tapa tutustua karhuihin ja muihin erämaan eläimiin...
Hossan Ja Kainuun erämaissa tavataan satunnaisesti kaikkia maamme suurpetoja. Yleisemmin jälkihavaintoja tehdään karhuista, ahmoista, ketuista, ilveksistä, mutta ihmistä karttavina lajeina niitä harvoin pääsee luonnossa näkemään.
Kuvauskojuissamme karhunkatselu ja kotkien kuvaus onnistuu. Kojut sijaitsevat syrjäisen suon laidalla, eläinten luontaisten kulkureittien varrella. Kojut ovat suunniteltu siten, että ne johdattavat ihmishajut yläilmoihin ja niiden sisältä voimme huomaamatta ja turvallisesti seurata eläinten elämää.